Terrorveszély

Terrorveszély

 

A jelenlegi hatalom ismét alaptörvény módosítást akar keresztülvinni. Az immár nemtudomhányadik módosítás azonban, demokrácia ide vagy oda, nem a nyilvánosság számára készült, és kis híján teljes titokban történt volna, ha valaki fel nem áll és ki nem teríti a lapokat. De szerencsére még akadt egy ilyen ember, így aztán mindenki megtudhatta, mire is készülnek a hátunk mögött egyesek. Azóta más sem történik a hatalom részéről, mint annak bizonygatása, hogy ezt a tervezetet mindenképp meg kell szavazni, keresztül kell vinni, miközben ellenzék és civilek folyamatosan tiltakoznak.

Tagadhatatlan, valóban van terrorveszély Magyarországon. Az ellen azonban a terroristák kiszűrésével lehet és kell is elsősorban védekezni. A hatalom által elfogadtatni kívánt javaslat azonban nem elsősorban a terrorveszély elhárítását, a terrorcselekmények megakadályozását, a lakosság biztonságának szavatolását célozza, hanem valami egészen mást. Az állami terror bevezetésének veszélye lebeg a fejünk felett. A kormány által (?) kidolgozott tervezet olvastán elhűlhet ereinkben a vér. Ami ott le van írva nem más, mint egy lehetséges cselekvési terv egy elégedetlenkedő, magából kikelő tömeg megfékezésére, pacifikálására. Ez egy olyan terv, ami arra az esetre kell, ha a lakosságnak olyan reakciója várható, amit más módon kezelni már nem lehetséges. A tervezet igazából nem a terroristák, hanem az esetleg kezelhetetlenné váló tömegek ellen irányul.

A „béke, a nyugalom” megőrzése érdekében lenne szükség ennek a látszólag „terrorveszély-elhárító”, de valójában az állami terrorveszélyt megteremtő tervezetnek a megszavazására? De mi az, ami ezt szükségessé teszi és amit mi nem tudunk és nem is tudhatunk, és ami esetleg akkora felháborodást fog kiváltani a népből, hogy azt csak ilyen diktatórikus módszerekkel lehet majd elfojtani? Mit tud, vagy mire készül a kormány, ami miatt ennyire fontos ennek az elfogadhatatlan tervezetnek az elfogadtatása?

Most, hogy a dolog nyilvánosságra került, a népet meg kell valahogy dolgozni. Meg kell tudni győzni arról, hogy az államterror lehetőségének bevezetése az ő érdeke, sőt el kell érni, hogy maga a nép követelje ki, hogy az államterror eszközeit törvénybe iktassák. Ehhez pedig csupán azt kell megmutatni, hogy milyen nagy itthon a terrorveszély. Csak a Reichstagnak kell leégnie. És ne legyenek illúzióink, „jóakaróink” ezt is el tudják nekünk intézni.

Lendvai Gábor

 

Share
ÉLŐhír © 2016 Frontier Theme